Terug

Terugblik: Jubileumdag Dit Koningskind

25-05-2023

Op zaterdag 13 mei vierde Dit Koningskind haar 50-jarig jubileum in het Dolfinarium. Samen met 500 leden, vrijwilligers, vakantiedeelnemers, (oud-)bestuursleden en medewerkers vierden we feest en stonden we stil bij verschillende hoogtepunten. We blikken dankbaar terug op deze zonnige dag! Lees je mee?

Een paar minuten voor 10:00

Je zag ze overal…de medewerkers en bestuursleden van Dit Koningskind. Bij de ingang, tussen de dolfijnen, op het podium in de theaterzaal of achter de schermen. Zijn alle enveloppen gereed? Check! Presentatie klaar? Check! Vlaggen opgehangen? Check! Koffie en thee gezet? Check! Wij zijn er klaar voor, laat de gasten maar komen.

Het feest kan beginnen!

De dag begon met een gezamenlijke opening in de theaterzaal op het park. Onder het genot van een kop koffie of thee (voor de kids een pakje sap en een donut) werd er gekeken naar een diashow met foto’s van vakanties, ontmoetingsdagen, personeelsuitjes, ledenvergaderingen en nog veel meer. Zodra iedereen een plekje had gevonden opende Pieter Hakvoort (voorzitter bestuur) met het welkom heten en feliciteren van alle gasten met het jubileum. Ook Ds. Roel Meijer (bestuurslid) feliciteerde de zaal met 50 jaar Dit Koningskind en las daarbij een stuk uit Handelingen 3.

Bij een feestje hoort natuurlijk ook muziek, maar helaas dacht de piano daar anders over. Bestuurslid Johan Witmer zette daarom in met het lied ‘Dit is de dag die de Heer ons geeft’, waarna de hele zaal uit volle borst meezong. Aansluitend vertelde Johan over de geschiedenis van Dit Koningskind en onze band met stichting Sprank. ”Er is geen heden of toekomst zonder verleden”, was zijn boodschap.

Directeur Peter van den Enden vulde hem aan en vertelde over de toekomstplannen van de vereniging. Dit deed hij aan de hand van een aantal vragen, zoals ”Wie is er wel eens meegeweest met een vakantie van Dit Koningskind?” en ”Wie ontmoet graag anderen om te praten over het leven met een beperking?”. Er kwamen enthousiaste reacties uit de zaal, maar ook vragen. ”Goed dat jullie die stellen, dat hebben wij namelijk nodig. Vertel ons waarin we jullie kunnen ondersteunen”, aldus Peter.

Het feest gaat verder

Terwijl de zaal aan het einde van de presentatie langzaam leeg liep bleven een aantal leden zitten voor de algemene ledenvergadering. Hierna was het tijd voor gebak in restaurant de Andersom, de ontmoetingsplek van Dit Koningskind. Het was een gezellige drukte in en om het restaurant waar men elkaar kon ontmoeten, in gesprek gaan met bestuursleden en personeel, stands bezoeken van Sprank en Dit Koningskind, een kijkje nemen bij de mini-tentoonstelling of neerploffen bij de diashow met videomateriaal.

Maar ook in het park kon men elkaar ontmoeten. Met behulp van de speciale button was meteen duidelijk wie bij Dit Koningskind hoorde, dit zorgde voor leuke en spontane gesprekken. Bijvoorbeeld in de speeltuin, tijdens de voorstellingen of in de rij voor een ijsje.

Aan het einde van de dag werden de gasten uitgezwaaid door verschillende medewerkers van kantoor. ”Dat was voor ons misschien wel het leukste, die dankbare en blije gezichten aan het einde van de dag. Dat maakt het voor ons pas echt geslaagd!”.


Wilt u ons werk steunen met een jubileumgift?

Wat is het bijzonder dat we al een halve eeuw ons werk mogen doen – met u en voor u. Dit Koningskind droomt van een wereld waarin iedereen mee kan blijven doen. Wij geloven erin en wij gaan ervoor! Wilt u ons werk steunen met een jubileumgift? Alvast bedankt!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan