Maak jij de vakanties onvergetelijk?

Word vakantievrijwilliger!

Jaarlijks hebben we zo’n 300 vrijwilligers nodig die een week van hun tijd en energie geven om een ander een fijne vakantie te bezorgen. Elke vakantie wordt geleid door een vakantieteam dat volledig bestaat uit vrijwilligers. Ben jij ouder dan 18 jaar? Een teamspeler en kun je goed samenwerken met anderen? Maar ben je bovenal zorgzaam, heb je oog voor anderen en voor wat er gedaan moet worden? Word dan vakantievrijwilliger van Dit Koningskind!

Meld je aan als vrijwilliger!

Belangrijke informatie voor vrijwilligers

Wat je moet weten

Stichting Vakanties Dit Koningskind is een christelijke organisatie. Ook onze vakantievrijwilligers onderstrepen onze christelijke normen en waarden. Lijkt het je leuk om vakantievrijwilliger te worden? Lees dan onderstaande informatie door.

Wie we zoeken

Elke vakantie die wij organiseren is maatwerk. We maken een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van deelnemers en vrijwilligers, zodat onze deelnemers de zorg krijgen die nodig is en de vrijwilligers voldoende toegerust zijn.

Van vrijwilligers vragen we dat ze:

  • 18 jaar of ouder zijn;
  • Lichamelijk en psychisch gezond zijn;
  • Christen zijn;
  • Zorgzaam zijn en oog hebben voor wat vakantiedeelnemers nodig hebben;
  • Samen kunnen werken en ook zelfstandig een rol kunnen pakken;
  • Een geldig VOG overleggen;
  • Kennisnemen van en handelen naar de gedragscode;
  • Een vrijwilligerscontract ondertekenen en naleven.

Jouw rol

Elke vakantie wordt geleid door een vakantieteam dat volledig bestaat uit vrijwilligers. Als vrijwilliger geef je de hulp die nodig is om de vakantie voor de deelnemers zo plezierig mogelijk te laten verlopen. In het samenstellen van de teams streven we naar een evenwichtige verdeling qua (werk)ervaring en leeftijd. Waar nodig proberen we een verpleegkundige in te delen. De meeste vrijwilligers zijn niet werkzaam in de zorg, maar zijn enthousiast en vinden het leuk om er samen een geslaagde vakantie van te maken.

Teamleiding
In ieder team zijn twee vrijwilligers eindverantwoordelijk. Over het algemeen hebben zij al enkele jaren ervaring of in hun dagelijks werk ervaring opgedaan waardoor ze de zorg voor de vakantie op zich kunnen nemen.

Koks
Sommige vakantieteams worden aangevuld met één of twee koks.
Zij gaan mee voor de facilitaire kant van de vakanties: het eten en drinken, de boodschappen. In de wat kleinere groepen en de buitenlandvakanties zorgen begeleiders en deelnemers zelf voor de boodschappen en de maaltijden.

Identiteit

Dit Koningskind Vakanties is een christelijke organisatie. Wij geloven in God en leven vanuit christelijke normen en waarden. Tijdens de vakantie is er ruimte voor samen zingen, Bijbellezen en het bezoeken van een zondagse kerkdienst. Iedereen is welkom op onze vakanties. We vragen wel van je om onze christelijke gewoonten en gebruiken te respecteren. Van vrijwilligers verwachten wij dat ze aangesloten zijn bij een protestants-christelijke kerk.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Klik hier om je aan te melden.
Heb je nog geen relatienummer? Vraag deze direct aan.

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen gaan we aan de slag met het indelen van de vakanties. Bij het samenstellen van de teams kijken we per vakantie wat er nodig is om de deelnemers goed te kunnen begeleiden. Zo kijken we o.a. naar het aantal mannen/vrouwen, ervaren/onervaren mensen, verpleegkundigen, leeftijd, etc. Wanneer alle teams zijn ingedeeld ontvang je hierover bericht.

Eerste keer mee

Ga je voor het eerst mee als vrijwilliger dan nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismaking. Eventueel wordt extra informatie ingewonnen. Wil je graag een keer mee als vrijwilliger, maar heb je vragen of twijfel je nog? Neem dan gerust contact met ons op!

Maatwerk

Het samenstellen van de vakantieteams is maatwerk en gebeurt altijd zo zorgvuldig mogelijk. Bij het aanmelden geef je aan welke drie vakanties je voorkeur hebben. Het kan gebeuren dat je niet geplaatst kan worden in de vakantie van jouw voorkeur. In dit geval nemen we contact met je op en kijken we samen naar andere mogelijkheden.

Buitenlandvakanties

Voor de buitenlandvakanties is maar een beperkt aantal vrijwilligers nodig en worden in principe alleen begeleiders ingedeeld die al vaker met een vakantie van Dit Koningskind zijn mee geweest. Ook is het vaak nodig dat je ervaring hebt met het rijden in busjes. Houd bij het aanmelden hier alvast rekening mee en meld je voor tenminste een vakantie in het binnenland aan.

AANMELDEN

Eigen bijdrage

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat alles duurder wordt. Helaas moeten wij dit ook doorberekenen in onze in onze prijzen. Tegelijk vinden wij dat iedere deelnemer een onvergetelijke vakantie verdiend. Geld zou hierin geen belemmering moeten vormen. Daarom vragen wij dit jaar een eigen bijdrage van de vrijwilligers die mee gaan op vliegvakantie of naar Disneyland Parijs.

De hoogte van de eigen bijdrage is terug te vinden in het aanmeldformulier en de informatie mail over het vakantieaanbod.

Voor vertrek

Nadat je bent ingedeeld voor een vakantie breekt een periode van voorbereiding aan.

Contract en VOG

Bij aanmelding ga je akkoord met en onderteken je de vrijwilligersovereenkomst. Ga je voor het eerst mee? Dan hebben wij ook een VOG verklaring nodig. Voor het aanvragen hiervan ontvang je van ons een mail. Voor de aanvraag van deze VOG hoef je niets te betalen.

Startdag

De startdag vindt plaats op zaterdag 13 april 2024 en is een belangrijke dag om elkaar te ontmoeten en alle vrijwilligers toe te rusten voor hun vakantie. Wij verwachten dat alle vrijwilligers hierbij aanwezig zijn.
Tijdens de startdag maak je kennis met de andere vrijwilligers in jouw team en ga je aan de slag met het plannen van de vakantieweek en het verdelen van de deelnemers en de taken. De meeste vakantieteams komen voor vertrek nog een keer bij elkaar.

Contact met deelnemers

Voor de vakantie maak je kennis met de deelnemer(s) die je begeleidt tijdens de vakantie. Deze kennismaking is bij de deelnemers thuis tenzij anders aangegeven op het aanmeldformulier.

Onkosten

Je kunt de reiskosten die je voor de vakanties maakt declareren. Je mag de kosten ook als gift aan de stichting geven. Giften zijn aftrekbaar voor de belasting. Wij zorgen in dat geval voor een brief als bewijs.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan