Terug

Samen feest vieren: Evenement bij Greijdanus Meppel

16-03-2023

Scholieren van Greijdanus Meppel hebben op woensdag 15 maart een event georganiseerd voor 23 mensen met een verstandelijke beperking. De avond werd mede mogelijk gemaakt door vereniging Dit Koningskind, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking. 

Het thema was ”Jungle” en dat was overal in terug te zien. Bij aankomst waande de gasten zich meteen al in een andere wereld. Op het schoolplein stond een jeep met daarnaast een aap (leerling in kostuum) die de gasten vrolijk welkom heette. Na een wandeling over de zelfgebouwde bamboebrug en aangeklede hal met dierengeluiden werden ze onthaald door de leerlingen met een welkomstdrankje en een speciale amuse.

Opening

De avond werd geopend door de wethouder van Meppel, mevrouw Bos. Ze sprak haar complimenten uit voor de leerlingen en docenten die over elk detail hadden nagedacht om de gasten een onvergetelijke avond te geven. Hierna kreeg Roel Mijer, bestuurslid bij Dit Koningskind, het woord. Ook hij sprak zijn waardering uit naar de school, maar stond ook stil bij waarom we dit doen. ”Een gezellige avond met elkaar, jong en oud, mensen met en zonder beperking. Zijn die hier eigenlijk? Mensen zonder beperking? Volgens mij niet”.

Diner

Hierna was het tijd voor het diner, wethouder Bos hielp met het uitdelen van het voorgerecht; broodjes knaks in de vorm van een slang! Er werd gepraat en gelachen aan de tafels waar leerlingen, begeleiders en bewoners van verschillende woongroepen samen zaten te eten. Vragen als: ”Wat is jouw lievelingsdier?” en ”Wat doe jij het liefst op vakantie?” zorgde voor leuke gesprekken. Niet veel later volgde de bakjes patat en pannenkoeken, wat een verwennerij! Tot slot het toetje, een mix van groente en fruit in de vorm van een krokodil. Dat hadden de gasten nog niet eerder gezien.

 

Programma

Terwijl iedereen aan het natafelen was werd het programma voor de avond alvast bekend gemaakt. Een deel van de groep ging bloemschikken en de andere groep mocht meedoen aan de jungle-bingo. Wie zou zijn bingo kaart met jungle dieren als eerste vol krijgen? De leerlingen deden gezellig mee. En de winnaars? Die mochten een prijs uitzoeken van de prijzentafel.

Ondertussen kleurde een lokaal verderop zich met vrolijke bloemen. Onder begeleiding van twee echte bloemisten kregen de gasten een cursus bloemschikken. Er werden prachtige en kleurrijke bloemstukken gemaakt die de gasten mee naar huis mochten nemen. Hierna wisselde beide groepen van lokaal om ook de andere activiteit te gaan doen.

 

Afscheid nemen

Na alle inspanning was het tijd voor wat ontspanning. Onder het genot van een drankje praatte de leerlingen nog even na met de gasten en wie dat wilde mocht op de foto met de aap. Toen werd het toch echt tijd om afscheid te nemen. Bij de deur kregen de gasten nog een unieke goodiebag mee en werd er enthousiast uitgezwaaid. Zowel de leerlingen als de gasten kijken terug op een zeer geslaagde avond!

Gastles
Ter voorbereiding op het evenement kregen de leerlingen een gastles van Dit Koningskind over het leven met een beperking. Hierin leerden zij meer over de verschillende soorten beperkingen maar ook hoe je hier mee om kan gaan. Dit Koningskind vindt het belangrijk dat jongeren leren en ervaren wat het leven met een beperking inhoudt, maar bovenal dat ze ontdekken hoe we elkaar kunnen aanvullen. Zo creëren we een inclusieve samenleving, waarin we kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.


Wil je meer weten over onze samenwerking met Greijdanus of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via communicatie@ditkoningskind.nl 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan