Terug

Energiekosten hoge last voor gezinnen met zorgintensieve kinderen

02-11-2022

Er komen steeds meer berichten dat het prijsplafond (om te compenseren voor de sterk gestegen energie kosten) niet passend is voor gezinnen met een thuiswonende zorg-intensieve verwant. Ook voor wooninitiatieven is niet duidelijk of zij gecompenseerd gaan worden zoals voor de meeste zorginstellingen gaat gelden.

Koepelorganisatie Ieder(in) heeft de Tweede Kamer begin oktober gevraagd voor een gerichte compensatie. Om de problematiek meer zichtbaar te maken is KansPlus, samen met Dit Koningskind en een aantal andere organisaties, op zoek naar inhoudelijke voorbeelden en wat dit betekent voor u en uw gezin of voor uw wooninitiatief.

Er zijn meer waskosten, elektrische hulpmiddelen die stroom vragen, extra verwarming. Het prijsplafond is niet passend voor mensen met een zorgintensieve verwant thuis. Zij zitten altijd boven de grenswaarden van modaal verbruik. Energie besparen lukt nauwelijks.

Met uw melding kunnen we dit bij beleidsmakers en politieke beslissers op de agenda krijgen. Helpt u mee? Deel uw situatie met voorbeelden via deze link

De samenwerkende organisaties zijn: KansPlus, EMB Nederland, Sien, 2CU, Helpende Handen en Dit Koningskind.


Tekst: Kansplus (nieuwsbrief 27 oktober 2022)

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan