Terug

Van betekenis zijn

19-05-2020

VAN BETEKENIS ZIJN

Laatst zat er een leuk cadeautje bij de post: een potlood in een vrolijke kleur met de opdruk ‘ER ZIJN!’ Met dat uitroepteken erbij. Twee woorden. Maar wat een betekenis juist in deze bijzondere en verwarrende tijd. Misschien denk je nu: hoe moet ik er zijn? Voor wie? Wat moet ik dan doen of zeggen?

Simpel maar waardevol
Het is eigenlijk best simpel. Er zijn, dat is: Een telefoontje: ‘Hoe is het met je? Vind je het ook een rare tijd?’ Een kaartje: hou vol! Of even met je fietsbel rinkelen en zwaaien. Het lijkt zo klein en heel weinig. Maar het is echt van waarde. De ander merkt dat je aan hem of haar denkt en weet zich gezien en gehoord. En dat uitroepteken dan? Zie het gerust als oproep, als aansporing.

Hij is er altijd
Maar wacht, wie maakt dat altijd waar? Ik niet. Soms is de week weer om en heb ik dat kaartje nog niet geschreven. Dan dénk ik wel aan iemand, maar die persoon weet zelf van niks. Ik weet wel wie er altijd is, voor jou en voor mij. Bij wie het zelfs in de naam zit: IK BEN. Dat is God de Vader die zegt: IK BEN. Hij is er en zal er altijd voor jou zijn. Bij Hem kun je altijd terecht, met een lang verhaal of met alleen maar een diepe zucht. De machtige Schepper buigt zich naar je toe en zegt: vertel eens…

Luisterend oor
ER ZIJN! Dat geldt ook voor Dit Koningskind. Er zitten, heel praktisch, mensen klaar die naar je willen luisteren. Via de hulplijn op 030-2363781 of per mail: hulplijn@ditkoningskind.nl. Hou vol en pas goed op elkaar! Hartelijke groet vanaf het secretariaat van Dit Koningskind.

Ineke van der Mijden

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan