Maatregelen en vragen

 

Moet ik gevaccineerd zijn als ik naar het buitenland reis?
Wanneer je naar het buitenland gaat, moet je over het algemeen kunnen aantonen dat je:
1) Tegen Corona bent ingeënt, of
2) Negatief op Corona bent getest d.m.v. een recente PCR-test, of
3) Van Corona genezen bent, d.m.v. een antigeentest.

Voor de meest recente informatie van jouw bestemming klik je hier Landen & gebieden | Nederlandwereldwijd.nl

Hoe moet ik bewijzen dat ik ben gevaccineerd?
Sinds 1 juli bestaat het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC), het zogenaamde Corona-paspoort. Dit certificaat is feitelijk een QR-code, waarin gecodeerd vermeld staat of je (volledig) bent gevaccineerd. Om dit certificaat te krijgen dien je
1) De CoronaCheck-app te downloaden op je telefoon, of
2) Het certificaat te printen via CoronaCheck.nl

Om tijdig over jouw vereiste documenten te beschikken, lees de informatie op de website van de rijksoverheid goed door.

Mijn geboekte vakantie staat op “vol”, kan de reis toch nog geannuleerd worden?
Dat kan alleen indien we niet mogen reizen als gevolg van bijvoorbeeld aangescherpte maatregelen door de overheid en/of veiligheidsregio’s. Wanneer we de veiligheid en gezondheid van onze reizigers en vrijwilligers niet kunnen garanderen, zullen wij alsnog besluiten vakanties te annuleren. Wij zullen je hierover op tijd informeren en indien mogelijk een alternatieve vakantie aanbieden.

Kan ik een vakantie naar het buitenland omboeken naar een vakantie in Nederland?
Wanneer je toch twijfels hebt over jouw reisbestemming en zeker wilt weten dat je op vakantie kunt gaan, dan mag je die omboeken naar een bestemming in Nederland. Mochten hier kosten aan verbonden zijn dan zijn wij helaas wel genoodzaakt om deze kosten ook aan jou door te berekenen.

Krijg ik een reisvoucher wanneer Dit Koningskind een reis annuleert?
Indien wij besluiten vakanties te annuleren als gevolg van Corona, dan ontvang je géén Corona-voucher, maar krijg je jouw betaling terug.

Kan ik wachten met betaling tot ik zeker weet dat de reis doorgaat?
Nee, dat kan niet. Bij het boeken van de reis ben je met ons een reisovereenkomst aangegaan. Je bent wettelijk verplicht om hier aan te voldoen binnen de gestelde termijnen.

Kan ik ook mee op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?
Ja zeker, je hoeft niet gevaccineerd te zijn om met ons op reis te gaan. Dit geldt ook voor vrijwilligers. Wel zullen we ons moeten houden aan de richtlijnen die gelden per bestemming. Dat betekent bijvoorbeeld het kunnen aantonen van een negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs wanneer dit gevraagd wordt. Daarnaast gaan steeds meer landen volledige vaccinatie verplichten en de 2G-regel toepassen. De 2G-regel houdt in dat een persoon pas een QR-code krijgt in de CoronaCheck-app wanneer hij of zij is gevaccineerd of genezen van het coronavirus. Testen is in dit geval dus geen optie meer. Ben je niet gevaccineerd of genezen van corona, dan kun je  niet naar een land die de 2G-regel gebruikt.

Indien dergelijke richtlijnen gelden, zullen wij je hier tijdig over informeren. De kosten voor reisdocumenten, vaccinaties cq. PCR-testen en verklaringen zijn voor rekening van de reiziger. Mocht je hier niet aan kunnen of willen voldoen en je moet de reis annuleren zijn de kosten altijd voor eigen rekening.

Wat is het beleid op gebied van testen?
Wij volgen hierin het dan geldende beleid van de Nederlandse overheid of van het land van bestemming. Mochten hier kosten aan verbonden zijn, dan is dit voor eigen rekening.

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan