Terug

‘Toch schrik je als je zo’n telefoontje krijgt’

22-04-2020

‘Toch schrik je als je zo’n telefoontje krijgt

Tekst: Mariëtte Woudenberg

Marieke van Leeuwen (36) uit Putten ging al meer dan twintig keer op reis met Dit Koningskind. Afgelopen maandag hoorde ze dat haar vakantie dit jaar niet doorgaat.

Hoe reageerde je toen Dit Koningskind je belde om te vertellen dat je niet op reis kunt door de coronacrisis?

“Ik moest echt even tot mezelf komen. Vorig jaar was ik met Dit Koningskind mee naar Portugal, dit jaar zou ik in juni tien dagen naar Zuid-Frankrijk gaan. Ik had er zo’n zin in. Ik werk in de schoonmaak en de horeca. Dat doe ik graag. En ik heb een leuk huis, ik woon begeleid in Putten. Maar hoe fijn ik mijn leven ook vind, het is gewoon heerlijk om er af en toe even tussenuit te gaan. Absoluut. Een andere omgeving zien. Lekker wandelen en boodschappen doen.”

Had je dit verwacht?

“Ik had wel een idee, want ik luister naar het nieuws. Toch schrik je als je zo’n telefoontje krijgt. Tegelijk dacht ik wel: ze zijn zo trouw en correct altijd bij Dit Koningskind, dit doen ze alleen als het echt niet anders kan.”

Waarom ga je elk jaar met Dit Koningskind op vakantie?

“Omdat ik de begeleiding heel prettig vind. Bovendien ken ik al aardig wat mensen die meegaan.”

Wat ga je nu doen deze zomer?

“Oh, ik verveel me nooit. Absoluut niet. Ik heb natuurlijk mijn werk, dat gaat nu gewoon door. Verder wandel ik graag en heb net iets nieuws opgepakt. Dat heet diamond painting. Dan plak je kleine nepdiamantjes op een schilderij. Ik heb al vijf schilderijen gemaakt.”

Stel dat de coronacrisis voorbij is, ga je dan alsnog op vakantie?

“Ja hoor. Ik heb diverse logeeradressen waar ik terecht kan als het virus voorbij is. En misschien boek ik toch nog iets. Weer een reis naar Zuid-Frankrijk of iets anders. Ik sta open voor alles. Als ik maar naar een land kan waar het lekker warm is.”

 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan