Terug

Op bezoek bij basisschool De Sterrenpracht

22-03-2023

 

Lopen met een blindenstok, gebarentaal leren, je voortbewegen in een rolstoel. De kinderen van basisschool De Sterrenpracht in Axel weten er inmiddels alles van. In de week van 13 t/m 17 maart werd er een projectweek gehouden met als thema: “Leven met een beperking”. Consulent Bonna van der Wijngaard was ook van de partij om in verschillende klassen les te geven.

Tijdens de projectweek brachten de leerlingen een bezoek aan diverse zorginstellingen. Ook mochten ze zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben, bijvoorbeeld door veters te strikken of te lunchen met een blinddoek op. Daarnaast maakte ze kennis met leeftijdsgenoten die een beperking hebben en werd er samen gespeeld en gewerkt. Door al deze ervaringen ontstond bewondering en begrip voor het leven met een beperking, een verrijkende week dus.

Gastles

Aan het begin van de projectweek mocht Bonna langs verschillende klassen om een gastles te geven. In groep 1 en 2 liet Bonna een filmpje van Nijntje zien met gebarentaal. Een leuke en interactieve manier voor de kleuters om meer te leren over doven en slechthorenden. Wat het nog bijzonderder maakte was dat er twee dove/slechthorende meisjes in de klas zaten. Zo kon de groep direct iets van- en over elkaar leren.

In groep 5 en 6 bekeken ze een korte animatie van het Bijbelverhaal waarin Jezus een verlamde man geneest. Er werd hierbij niet alleen stil gestaan bij de beperking en de rol van het geloof, maar ook de rol van je naasten. Het is belangrijk dat we onze naasten lief hebben en elkaar helpen. Daarna mochten de kinderen al hun vragen stellen over het leven met een beperking.


We willen Basisschool De Sterrenpracht van harte bedanken voor hun uitnodiging!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan