Ontdekzondag

samen gemeente zijn

Ontdekzondag

Jaarlijks in februari

De Ontdekzondag is een jaarlijkse themazondag die in het teken staat van samen gemeente zijn. Samen met iedereen; of je nou een (zichtbare) beperking hebt of niet. Vier de Ontdekzondag mee! Dit kan op elk moment in het jaar. Het materiaal blijft hiervoor beschikbaar. Download hier de preekschets, een liturgie voorstel, collectefilmpje en kinderblad.

Ontdekzondag 2022

Op 6 februari 2022 is het Kijk, Zie en Ontdekzondag! Het thema van dit jaar is ‘ Zie Mij’.

De volgende materialen zijn te downloaden:

*Na het klikken op de link opent de video zich op een nieuw tabblad. Klik nu rechts onderin op de puntjes om de video te downloaden.

Voor vragen kunt u contact opnemen via communicatie@ditkoningskind.nl

Ontdekzondag 2021

In 2021 werd de Ontdekzondag gevierd op 7 februari. Het thema was ‘Naar Gods Beeld’. De Ontdekzondag is een jaarlijkse themazondag over samen gemeente zijn. Samen, of je nou een beperking hebt of niet.

De volgende materialen zijn te downloaden:

Collecte video is te vinden op ons Youtube-kanaal:

Ontdekzondag 2020

Thema: Genade voor iedereen

In 2020 werd de Ontdekzondag gevierd op 2 februari. Het thema was ‘Genade voor iedereen’. De Ontdekzondag is een jaarlijkse themazondag over samen gemeente zijn. Samen, of je nou een beperking hebt of niet.

Ds. P. Boonstra uit Bussum- Huizen schreef voor de Ontdekzondag in 2020 een preek over de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard (Mattheüs 20) onder het thema ‘Genade voor iedereen’. De ene arbeider werkt veel langer dan de andere. Toch krijgen ze (rechtvaardig) hetzelfde uitbetaald. “Zo zal het gaan in de nieuwe wereld. Mensen die nu het laatst komen, zullen dan vooropgaan. En mensen die nu het eerst komen, komen dan achteraan”.

De materialen voor deze Ontdekzondag zijn hieronder te downloaden: de preek en liturgie, een bijpassende PowerPoint presentatie, een collectesheet en een werkblad voor kinderen. Tevens kan er uitdeelmateriaal worden aangevraagd. Dit jaar kunnen er chocolademunten besteld worden. Deze munten sluiten aan bij de preek (denk aan de gelijkenis en de uitbetaling).

Ontdekzondag 2019

Thema: God geeft – ook in gebrokenheid

In 2019 werd de Ontdekzondag gevierd op 3 februari. Het thema was ‘God geeft – ook in gebrokenheid’ en ds. Wilmer Blijdorp van de GKv in Brunssum schreef de bijbehorende preek. Uit het verhaal van de man die aan huidvraat lijdt (Marcus 1 vers 39-45) haalde hij vier lessen over het leven met ziekte, stoornissen en beperkingen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan