Terug

‘Hoewel ieder mens beperkt is, kunnen we samen goede dingen doen’

13-05-2020

Als klein jongetje had hij al gezondheidsproblemen. Later bleek dat Peter van den Enden een vorm van reuma heeft, waardoor hij doorlopend moe is en minder kan dan hij zou willen. “Ik heb mij altijd beperkt gevoeld.” Tegelijk krijgt hij energie van waardevolle dingen. Daarom gaat hij enthousiast met de toekomstplannen van Dit Koningskind aan de slag.

Peter spreekt uit ervaring, als hij uitlegt hoe menszijn en beperkt zijn bij elkaar horen. “Een mens is per definitie beperkt. Of mijn beperking nu fysiek of mentaal is: ik moet leven van genade. God is zoveel groter dan mijn teleurstellingen. Hij heeft ons allemaal gemaakt.” Daarom heeft Peter hoge verwachtingen van Dit Koningskind. “Wij mensen, die samen beperkt zijn, gaan samen goede dingen doen. Omdat we als kind van God mogen leven in deze gebroken wereld. Die zingeving is mijn drijfveer om mij in te zetten voor deze prachtige organisatie.”

Via allerlei toevallige schakels kwam Peter bij Dit Koningskind terecht. “Ik heb wel een historie met de organisatie, want mijn vader werkte er een jaar of tien, maar dat heeft me niet automatisch hiernaartoe geleid. Nu ik er toch terecht ben gekomen, heeft het werk van Dit Koningskind mij gegrepen. Het past bij wat ik ervaar in mijn eigen beperkingen.”

Expertise delen
Samen goede dingen doen dus. Aan welke ‘goede dingen’ denkt hij? “Dit Koningskind heeft expertise op verschillende terreinen, zoals verstandelijke beperkingen, lichamelijke beperkingen en autisme. Dus het eerste is natuurlijk om onze expertise te delen met ouders, partners en kinderen die hiermee te maken hebben. Daar hebben zij recht op. Als kinderen in Gods Koninkrijk willen we samenwerken en voor elkaar zorgen. We willen veel meer kennis delen en dichter bij de mensen brengen, zodat velen daar iets aan kunnen hebben.”

Hulplijn, ontmoeting en inspiratie
Daarnaast ontwikkelt Dit Koningskind nieuwe plannen, vertelt Peter. “Wij zien juist in deze tijd, waarin we afstand moeten houden, veel mogelijkheden om van betekenis te zijn. Ook is dit een tijd om te herijken. Inmiddels doen we al veel zinvolle nieuwe dingen. Zo zijn we er voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor met onze hulplijn: via telefoon, Facebook-chat en e-mail. Door blogs en verhalen te delen, inspireren we anderen. Bovendien organiseren we online ontmoetingen om mensen handvatten en tips te geven in deze tijd.”

Verrassing
De vakanties van Dit Koningskind zijn een bijzonder en gewaardeerd fenomeen, weet Peter. “Daarom is het extra moeilijk dat helaas niet alle vakanties kunnen doorgaan deze zomer. We zorgen dat we onze vakantiedeelnemers de komende tijd in het bijzonder verrassen. Ook denken we na hoe we het succes van de vakanties – in normale tijden – verder kunnen benutten.”

Denk mee!
Tot slot wil Peter aan iedere betrokkene bij Dit Koningskind een oproep doen. “Dit Koningskind wil inspireren, stimuleren en met expertise dichtbij zijn. Het zou echter een gemiste kans zijn als wij dingen bedenken die niet zo van waarde zijn als wij verwachten. Daarom waarderen we het als u uw ideeën en suggesties met ons wilt delen!”

Peter van den Enden is bereikbaar voor vragen of suggesties via
peter@ditkoningskind.nl.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan