Wij brengen juist nu, extra hoop en steun!

Vanaf deze week is de hulplijn extra beschikbaar voor al jouw vragen!

Bel de hulplijn: 030 236 3781.

Mail: hulplijn@ditkoningskind.nl

Of via de chat op facebook.

het Coronavirus

DIT KONINGSKIND BRENGT, JUIST NU, EXTRA HOOP EN STEUN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING EN HUN NAASTEN.

Het coronavirus geeft veel onrust en onzekerheid. Juist voor mensen met een beperking en hun naasten zijn dit spannende tijden. De vaste patronen vallen weg. We ervaren dat er erg veel vragen zijn. Daarom doen we er alles aan om er juist nu te zijn, voor iedereen met een beperking en hun naasten. Vanaf deze week is de telefonische hulplijn en de facebook chat extra beschikbaar zodat iedereen met vragen, behoefte aan ondersteuning of gewoon een luisterend oor bij Dit Koningskind terecht kan.

“We zien veel vragen rondom het coronavirus. De vragen lopen uiteen van: “kan ik nog op vakantie?” tot “moet ik mijn zoon of dochter preventief in thuisisolatie houden?”. Door onze jarenlange ervaring voor mensen met een beperking weten we hoe belangrijk het is om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Juist praten over deze moeilijke onderwerpen helpt. Samen komen we verder en zoeken we naar oplossingen”, aldus Peter van den Enden, directeur van Dit Koningskind.

De hulplijn is dagelijks bereikbaar op: 030 236 3781. Daarnaast kunnen vragen worden gemaild naar: hulplijn@ditkoningskind.nl en live worden gesteld in de chat op facebook van Dit Koningskind.

 

Activiteiten Dit Koningskind

In verband met het Coronavirus worden ons steeds meer verschillende vragen gesteld. Bijvoorbeeld of onze activiteiten en de vakanties doorgaan. Allemaal terechte vragen in deze tijd.

Enkele geplande gespreksgroepen en ontmoetingsdagen of andere activiteiten die door Dit Koningskind zijn georganiseerd kunnen niet doorgaan. Dit om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De lijst met activiteiten die zijn afgezegd wordt indien nodig bijgewerkt en staan hier onder:

24-03-2020 Gespreksgroep Volwassenen met Autisme -Zwolle

28-03-2020 Ontmoetingsdag voor vrouwen waarvan de partner autisme heeft

04-04-2020 Studiedag ‘Autisme thuis’

 

Vakanties en reisadvies 

Wat betekent dit voor de Vakanties van Dit Koningskind?

Wij volgen nauwgezet de ontwikkelingen en de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ANVR, ANWB en RIVM. Tot op heden zijn er (nog) geen negatieve reisadviezen afgegeven voor de periode waarin onze vakanties plaatsvinden. Daarom is annulering op dit moment niet aan de orde.
Kortom: vooralsnog heeft de uitbraak van het Coronavirus geen gevolgen voor jouw vakantie met Dit Koningskind.

 

Annuleringsregeling

Dit is een onverwachte en onbekende situatie. Op dit moment zoeken wij uit wat hiervan de consequenties zijn voor onze annuleringsregeling. Wij willen hier op een zorgvuldige en verantwoorde manier mee omgaan, in het belang van onze deelnemers en onze organisatie. Wij willen jou vragen om rustig af te wachten, hoe moeilijk dat ook is.

Als je wel zelf besluit om je vakantie te annuleren behandelen wij dit volgens de nu geldende annuleringsregeling. Deze vind je op onze website onder ‘Annulering en verzekering’.

Zodra de situatie en het advies van het Ministerie verandert, dan volgen wij dit advies uiteraard direct op. Wij houden dit nauwlettend in de gaten en plaatsen bij wijzigingen een update op onze website. Indien nodig zullen wij vanzelfsprekend de deelnemers en vrijwilligers persoonlijk inlichten.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via vakanties@ditkoningskind.nl of via ons telefoonnummer 030-2363780.

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan