Terug

Christelijke zorgaanbieders slaan handen ineen tegen eenzaamheid

01-10-2021

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid slaan vijf christelijke zorgaanbieders de handen ineen. ‘’Juist als christelijke organisaties is het tijd om daar deze week, maar ook het hele jaar door, voor in actie te komen’’. In een korte video roepen ze iedereen op om om te zien naar de ander. 

Je weet het niet altijd van elkaar. Je kunt het niet zien aan de buitenkant als iemand zich eenzaam voelt, maar 40% van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Juist wanneer sociale contacten beperkt zijn wordt dit nog duidelijker. Bijvoorbeeld wanneer je contacten zijn verwaterd in de corona periode, of wanneer je depressieve klachten krijgt en contact met anderen moeilijker verloopt. Het kan ook zijn dat je geïsoleerd raakt omdat je je schaamt voor een verslaving of omdat je in je leven met een beperking ondersteuning nodig hebt. Wij zijn er voor je en komen naast je staan.

Waar geloven wij in?

Wij geloven in christelijke zorg. Wij zijn er voor je wanneer je extra hulp nodig hebt. Als christelijke zorgorganisaties slaan we de handen in een tegen eenzaamheid en helpen we je graag verder. We vinden het belangrijk dat iedereen gezien wordt en dat merk je aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Iedereen is de moeite waard en daarom staat bij ons de mens centraal.

Samenwerking

De vijf initiatiefnemers, Terwille, Accolade Zorg, Eleos, Schouder aan Schouder en Dit Koningskind hebben de afgelopen maanden met elkaar nagedacht om in het noorden verschil te maken. “We zijn blij dat dit gelukt is en dat we met elkaar gaan werken tegen eenzaamheid. Geliefd, gehoord en gezien; vanuit deze overtuiging werken wij, ieder vanuit een eigen expertise, tegen eenzaamheid en voor verbinding(en)”, aldus John Post initiatiefnemer en regiomanager Accolade Assen.

Bekijk meer informatie op: SamenChristelijkeZorg.nl

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan