Terug

Webinar: Moed – Levend Verlies

12-04-2021 19:45 - 21:45 uur

Wat is levend verlies?

‘Levend Verlies’ is de term die Manu Kierse (klinisch psycholoog) introduceerde om de levenslange rouw aan te duiden, die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste, getroffen wordt door een chronische ziekte of beperking. Het gaat over het verdriet dat altijd kan oplaaien, verwacht of onverwacht en dat soms verergert door de jaren heen.

Ouders van een kind met een beperking zoeken vaak balans tussen het zorgen, werken en leven. Dat is een hele uitdaging. Praktisch maar ook emotioneel vraagt dat veel. Dit geldt ook voor partners in een relatie nadat één van beide een ongeluk, hersenletsel of een chronische ziekte heeft gekregen. Dat verandert het leven en ook het toekomstperspectief. Dit geeft verdriet, pijn en ook veel onzekerheid.  Het wordt niet meer zoals het was en de toekomst is onzeker. Leren omgaan met levend verlies helpt om gevoelens beter te begrijpen en hoe er mee te leren leven.

 

Webinar MOED

Om met levend verlies om te  gaan heb je onder andere Moed nodig. Hoe maak je tijd voor jezelf en de rest van het gezin? Moed heb je ook nodig om hulp te vragen voor je gezin of misschien durf je nog niet stil te staan bij het verdriet om je kind of partner. Wat heb je veel moed en doorzettingsvermogen nodig om elke dag te kunnen zorgen. Dit Koningskind wil samen met trainer en auteur Mirjam van der Vegt aandacht besteden aan ‘levend verlies’ aan de hand van het thema MOED. Er is daarin ook ruimte voor het delen van ervaringen met anderen. Het webinar geeft inzicht in dit proces en ook handreikingen voor dit levend verlies.

 

Mirjam schreef de bekende stiltelijn, schrijft veel over rouw en veerkracht en haar boek “De kracht van rust” werd verkozen tot beste spirituele boek van 2021. Zij vindt het fijn om samen te ‘pelgrimeren’ zoals ze dat noemt, om meer te leren over veerkrachtig leven uit genade.

www.mirjamvandervegt.nl

Kosten en aanmelden

Leden gratis, niet leden 7,50. Je ontvangt het boekje ‘Moed, leven uit vertrouwen’ vooraf van ons via de post. Zo kun jij je voorbereiden op het webinar en achteraf de lessen volgen met meditatieve en creatieve opdrachten die in het werkboekje staan.

Klik hier om je aan te melden.

 

Details

Datum

12 apr 2021

Tijd

19:45 - 21:45 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan