Terug

Online gespreksgroep – Als één van je ouders autisme heeft (VOL)

31-01-2023 20:00 - 21:30 uur

Let op: deze gespreksgroep zit vol!

 

Als één van de ouders een vorm van autisme heeft zal dit niet alleen invloed hebben op de opvoeding, maar ook op de relatie met de vader of de moeder, identiteitsvorming en op andere aspecten in het leven. Je hebt minder ondersteuning gekregen bij het ontdekken wie je bent. Je hebt niet altijd de kans gekregen om je emoties en verlangens te uiten. Er is regelmatig sprake van gebrek en gemis aan intimiteit en liefde. Daardoor heb je niet geleerd om hier mee om te gaan.

De ouder kan zich vaak niet inleven in het gevoel van het kind. Het gevolg is dan, dat je als kind niet met je eigen verhaal bij die ouder terecht kan. Zo wordt er niet tegemoet gekomen aan de behoefte van het kind. Als schouderklopjes en waardering uitblijven kan dit een gevoel opleveren dat je niet belangrijk bent. De autistische ouder is zich daar waarschijnlijk niet van bewust.

Hester Lever (Gezinstherapeut en ervaringsdeskundige) zal de inhoud van deze avond(en) verzorgen en dieper ingaan op de onderwerpen die besproken worden. Deze gespreksgroep bestaat uit een serie van 5 avonden.

Praktische informatie

Data: 31 januari, 14 februari, 7 en 21 maart, 4 april

Tijd: 20:00-21:30

Deelnamekosten: €30,- (voor leden van Dit Koningskind slechts €22,50)

Aanmelden: Helaas zit deze gespreksgroep vol. Bij voldoende interesse wordt er een extra groep gestart. Heeft u interesse en wilt u graag op de hoogte worden gehouden? Vul dan hieronder uw gegevens in.

 

 

Details

Datum

31 jan 2023

Tijd

20:00 - 21:30 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan