Terug

Gespreksgroep voor partners van iemand met autisme in Leidschendam

04-11-2021 20:00 - 22:00 uur

In Leidschendam start een nieuwe gespreksgroep voor partners van iemand met autisme. In drie avonden gaan maximaal acht deelnemers met elkaar in gesprek, waarbij iedere avond een ander thema heeft. De Kruisheuvelkerk in Leidschendam is de locatie waar de meetingen plaatsvinden. De eerste avond is op donderdag 4 november 2021.

Bonna van der Wijngaard is blij dat de gespreksgroepen weer live kunnen starten en is blij met de eerste aanmeldingen. Door de coronamaatregelen was het een lange tijd niet mogelijk. Bonna: “We starten de avond vaak met een inleiding. Tijdens de gesprekken gaat het over je eigen gezinsachtergrond, zorg voor jezelf en de plek van het geloof in jouw omstandigheden. Waar loop je tegenaan? Hoewel we geen therapeuten zijn, is er vaak erkenning en herkenning. Zelf vind ik deze groepsgesprekken altijd waardevol en elke keer leer ik er zelf ook van. Wat me aangrijpt in veel situaties is de eenzaamheidsfactor én wat het met de deelnemers doet als hun situatie gezien wordt. Samen probeer je er een positieve draai aan te geven.”

De bijeenkomsten hebben verschillende doelen:

  1. Erkenning en herkenning bij elkaar vinden, ervaringen uitwisselen.
  2. Thema’s bespreken die de deelnemers zelf aandragen.
  3. Deelnemers ondersteuning bieden zodat zij verder komen in hun eigen proces

De bijeenkomsten vinden op 3 donderdagen plaats. 4 en 18 november en 2 december. Koningskind-leden betalen €22,50, niet leden betalen €27,-. De kosten worden geïnd door middel van een machtigingsformulier tijdens de eerste meeting. Wees er snel bij en meld je aan vóór maandag 25 oktober via het onderstaande aanmeldformulier.

Foto: Hebi B – Pixabay

Details

Datum

04 nov 2021

Tijd

20:00 - 22:00 uur

Locatie

Burgemeester Roeringlaan 6 2262EC Leidschendam

Burgemeester Roeringlaan 6
Leidschendam, 2262EC Nederland

Google Maps →

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan