Terug

Cursus opvoeden in verbinding – voor ouders met een zorgintensief kind

10-03-2022 19:45 - 21:45 uur

Op donderdag 10 maart, 24 maart en 7 april 2022 organiseren we een cursus voor ouders met een zorgintensief kind. Je krijgt meer inzicht in wie jij bent als opvoeder, wat jouw kind nodig heeft om tot bloei te komen en hoe jullie samen een gezin vormen. 

Als ouder van een zorgintensief kind beland je vaak in een wirwar van regels en ben je voortdurend aan het plannen en afstemmen van de zorg. Naast de verzorging en opvoeding moet je ineens ook gesprekken voeren met artsen en andere deskundigen, je krijgt te maken met diverse hulpverleners die allemaal het beste met jullie voor hebben. Je moet stapels formulieren invullen en houdt diverse ‘keukentafelgesprekken’ met allemaal verschillende mensen van de gemeente voor hulp en begeleiding en ga zo maar door…. Je probeert uit alle macht de ballen omhoog te houden. Soms lukt het, vaak ook niet.

De cursus ‘Opvoeden in verbinding – voor ouders met een zorgintensief kind’ van Zorg voor Jongeren is speciaal ontwikkeld voor jou. Met elkaar staan we stil bij de dagelijkse dynamiek in een gezin met een zorgintensief kind. We geven geen pasklare antwoorden, want die zijn er niet. We willen je helpen om meer inzicht te krijgen in wie jij bent als opvoeder, wie je kind is en hoe jullie samen een gezin vormen; een uniek gezin met bepaalde waarden en een gezamenlijk doel.

Programma

Tijdens de eerste avond sta jij als opvoeder centraal. Wie ben jij? Wie of wat heeft jou gevormd tot wie jij bent? Wat heb je van huis uit meegekregen en wat wil je doorgeven aan je kind? We staan stil bij wat het hebben van een zorgintensief kind met jou als ouder én persoon doet.

De tweede avond gaat over je kind. Wat heeft jouw kind nodig om tot bloei te komen? Misschien moet je je verwachtingen steeds een stukje naar beneden bijstellen. We willen je helpen om op een andere manier te leren kijken naar je kind en te leren ontdekken wat jouw kind zo uniek maakt.

Jouw unieke gezin staat de derde avond centraal. Hoe kun je richting geven aan de ontwikkeling van je kind en wat wil je meegeven in de geloofsopvoeding? Naast al deze vragen gaan we het ook hebben over het effect dat een zorgintensieve broer of zus heeft op de andere kinderen binnen jullie gezin. Hoe besteed je naast al je zorgtaken ook genoeg tijd en aandacht aan hen? En wat als dit niet lukt zoals je graag wilt? Hoe ga je daar mee om?

Deze cursus biedt drie avonden vol waardevolle tips, herkenning en erkenning met daarnaast genoeg ruimte voor onderlinge gesprekken!

Kosten en aanmelden

Je kunt de cursus live op locatie volgen. De kosten voor drie avonden op locatie zijn € 100,00 inclusief werkboek. Geïnteresseerd? Klik hier om je aan te melden.

Aanmelden kan tot uiterlijk 2 maart 2022.

Locatie

Proosdijkerk in Ede. Adres: Veenderweg 193, 6713 AG

Foto: Vitolda Klein – Unsplash

Details

Datum

10 mrt 2022

Tijd

19:45 - 21:45 uur

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan